Výstava výtvarných prací Milujeme mapy :: Den geografie 16. 11. 2016

Ve spolupráci s panem učitelem Markem Pernicou bylo ve středu 16. listopadu vystaveno jedenáct vybraných výtvarných prací našich žáků na Katedře geografie Pedagogické fakulty MU v rámci celorepublikových Dnů geografie.

Během celého dne probíhalo mimo jiné hlasování návštěvníků akce o nejzajímavější výtvarné pojetí tématu.

Nejvíce hlasů nasbírala naše talentovaná osmačka Markéta Alexandrová, na druhém místě se umístila Hanka Trubačíková z 5. A a třetí místo si spravedlivě dělí Anička Flasarová (5. A) a Kája Jamborová (7. A). Dále byly oceněny práce Johanky Fidlerové, Rozárky Daňkové, Amélky Janíčkové, Mikuláše Hlíny, Emy Janíčkové, Terezky Tlustošové a Káji Rotterové.

Všem zúčastněným gratulujeme, v blízké době budou oceněni sladkou odměnou, prvním třem (čtyřem:) pak srdečné blahopřání k oslovení tolika návštěvníků.

Nyní obrázky poputují na olomouckou Univerzitu Palackého, kde koncem roku zasedne odborná porota a vybere práce, které pošle do USA na Mezinárodní kartografickou konferenci ve Washingtonu, ta bude probíhat na začátku července 2017.

S napětím budeme sledovat osud všech výtvarných prací mladých autorů a přejeme hodně úspěchů v rozvoji jejich tvořivosti a talentu.

Pan učitel Pernica a paní učitelka Fidlerová

Fotodokumentaci pořídily Johanka Fidlerová a Valentýnka Hlávková ze 7. A