Den zdravého životního stylu na Husovce!

Ve čtvrtek 15. 12. u nás na Husovce proběhl projektový den. Žáci si už během týdne zvolili jeden z šesti bloků workshopů, každý obsahoval trochu jiné spektrum programů a celý druhý stupeň si tento den odpočinul od písemek i předvánočních stresů 🙂

Místo klasické výuky v lavicích jsme cvičili, relaxovali, vařili, tvořili, debatovali o potravinách i “jedech” v naší stravě, česky, německy i anglicky.

Jednotlivé dílny vedli jak naši učitelé, tak i odborní hosté. Studenti Filosofické fakulty MU zajišťovali relaxaci v aule, tai chi cvičení vedl ve studovně pan učitel Vojkůvka, oblíbený fotbalový trénink v tělocvičně pan učitel Kupsa, na hovory o zdravé výživě byly zaměřeny dílny německého a anglického jazyka s paní učitelkou Míčovou a panem učitelem Krahulcem. Superpotraviny byly předmětem povídání i ochutnávání s naší paní zástupkyní. Co je “doba jedová” diskutovali účastníci v učebně chemie s paní učitelkou Musilovou. Jiní v tom čase trénovali kroky aerobiku nebo chvaty a kopy sebeobrany pod vedením profesionálních lektorů. Zdravému vaření vyučovaly naše paní školní psycholožka Pavla Kremserová s paní učitelkou Břečkovou. Výtvarně jsme relaxovali a tvořili z keramické hlíny a i se zavřenýma očima nám pod rukama vznikaly krásné předměty pro radost. Jiní z nás zase zvažovali chuť nových trendů ve stravování v blízkém Rebiu.

Den se vydařil, pestré dílny nás bavily a děkujeme paní učitelce Elišce Musilové a Evě Břečkové, že projektový den připravily!

Hodně zdraví a pohody,

vaše Husovka, která aktuálně žije chystáním Vánoční akademie!

FOTOGALERIE