Sedmáci a deváťáci společně v Praze – Po stopách Josefa Brykse

Ve středu 7. 12. se žáci 7. A a obou devátých ročníků zúčastnili školní exkurze do Prahy, která proběhla v rámci projektu PO STOPÁCH JOSEFA BRYKSE.

Celá početná skupina žáků se po příjezdu do Prahy rozdělila na dvě části. Žáci devátých tříd se nejdříve zúčastnili přednášky o československých pilotech za druhé světové války v Ústavu pro studium totalitních režimů na pražském Žižkově. Po hodinové přednášce se deváťáci přemístili do nedalekého Armádního muzea, kde si prohlédli exponáty věnované našim dějinám 20. století.

Žáci 7. A zase navštívili Národní technické muzeum na Letné, kde nejprve prošli interaktivní workshop s badatelskou hrou v ipadech v expozici Technika v domácnosti. Po skončení workshopu si žáci samostatně prohlédli expozice našeho největšího technického muzea. K vidění byl například stíhací letoun Spitfire, se kterým létali naši piloti za druhé světové války v britském letectvu RAF.

Po prohlídkách obou zmíněných muzeí se obě skupiny potkaly v centru města. Žáci si prohlédli vánoční trhy na Staroměstském náměstí a nakoupili drobné dárečky domů.

Společně jsme se plní zážitků pak vydali zase vlakem zpět domů do Brna.

Přejeme příjemné dny naplněné poznáním!

FOTOGALERIE

Vaši badatelé z Husovky