Školní výlet III.A + III.C

V pondělí 12.6. jsme vyrazili na výlet do Moravského krasu. Program byl opravdu bohatý – plavba Punkevní jeskyní, cesta lanovkou od propasti Macocha, projížďka vláčkem, oběd ve Sloupu  a návštěva farmy v Petrovicích. Podívejte se, jak  jsme si to užili.

Velikonoce ve III. A

Minulý pátek jsme se připravovali na Velikonoce, povídali jsme si o velikonočních tradicích, zaseli obilí a vyrobili beránka. Zítra jdeme ještě na velikonoční program do Knihovny Jiřího Mahena, a pak už budeme vědět o Velikonocích úplně všechno!

III.A na Bioskopu

Tento týden jsme si vyzkoušeli několik zajímavých pokusů s vodou v rámci programu Voda v pohybu, který organizují mladí vědci pro žáky základních škol v Univerzitním kampusu.Vědecká laboratoř Bioskop nás nadchla a v bílých pláštích jsme si opravdu  připadali jako vědci.

3.A v knihovně

Ve čtvrtek 2. 3. jsme byli na besedě s výtvarnicí Anitou Bartos v Knihovně Jiřího Mahena. Anita Bartos je Slovenka, v současné době žijící ve Vídni, která se věnuje především arteterapii. Prohlédli jsme si její koláže a pokusili jsme se Číst dál …