Anglie očima našich žáků

Zde se můžete podívat na krátké video, které vytvořil během cesty po Anglii žák 9.B Raphael Reutin.

A tady si můžete přečíst několik komentářů:

” V Oxfordu se mi moc líbilo. Navštívili jsme spoustu míst, kde jsem ještě nikdy nebyl. Třeba v Londýně jsme se byli podívat na všechny známé památky, jako Big Ben a Tower. Ke konci dne jsme se projeli na London Eye, což je velké ruské kolo, kde byl krásně vidět celý Londýn.

Na Stonehenge sice pršelo a během pěti minut jsme byli promočení na kost, ale i přesto to byl nezapomenutelný zážitek a déšť k atmosféře jakoby patřil. V Bath jsme se byli podívat na staré lázně. Ve Stratfordu jsme navštívili místo narození Williama Shakespeara a kostel, kde je pochovaný.

Ve středu jsme navštívili Warwick Castle, kde zrovna probíhaly oslavy Halloweenu, proto tu měli strašidelnou výzdobu a halloweenské atrakce. Protože jsme měli zaplacené vstupenky do muzea, kde jedna atrakce, zrovna ta nejstrašidelnější, byla, měli jsme na ni vstup zadarmo. Procházeli jsme tam tmavými místnostmi a herci v mskách nám vyprávěli příběh o tom, jak byl otec tří dětí neprávem oběšen za to, že mu je někdo unesl.

Rodina, kde jsme bydleli byla sice fajn, ale přišlo mi, že si s námi moc nepovídali. I když jsme v Británii byli týden, uteklo to rychle a za chvíli už byl pátek a museli jsme odjet. Cesta trajektem uběhla rychle i proto, že tu byly obchody a restaurace, ale i tak jsem strávil skoro celou cestu na zadní palubě, protože tu byly vidět hvězdy a měsíc.

V Anglii se mi moc líbilo a kdyby se naskytla někdy příležitost se sem zase podívat, určitě bych jel.”

(Sebastian Wright, 7.A)

 

“Minulý týden jsem se svými kamarády navštívil díky škole Anglii. Nikdy předtím jsem v Anglii nebyl, proto to pro mně byl super zážitek. Nejen že jsme navštívili Londýn, což je moje nejoblíbenější město celkově, ale taky jsme měli možnost navštívit takové památky jako je například slavný Warwick Castle, kde jsme si také prošli strašidelnou stezkou po které mi ještě teď běhá mráz po zádech :D. Super zkušenost byla mimo jiné výuka angličtiny v Oxfordu, kde si nás vzala na starost hned trojice učitelů: Duncan, Tom a Neil. Ti nás svojí vtipností a stylem výuky dokázali nejen pobavit, ale i nějakou tu výslovnost a gramatiku naučit.

Ubytován jsem byl společně se svým kamarádem Vláďou u jedné moc milé paní, která nás vřele přijala a denně nám pomáhala zlepšovat naši mluvenou formu angličtiny. Abych to shrnul, tak bych především chtěl moc poděkovat vedení školy za to, že nám zařídilo tento úžasný výlet/zážitek.

Nesmím vynechat to, že z mého osobního pohledu se mi zlepšila plynulost moji anglické mluvy 😀

Jsem i za toto nesmírně vděčný protože “ájinu” fakt žeru :D”

(Raphael Reutin, 9.B)

“Cesta do Londýna byl únavná, už jsem ani nedoufal, že tam někdy dojedeme, ale nakonec jsme byli tam. Celý ten den v Londýně se mi líbil asi ze všeho nejvíc, a hlavně London Eye. Večer jsme přijeli do Oxfordu, vynervovaní co se bude dít. Po seznámení s rodinou jsem se uklidnil a řekl si, že to bude o.k. Po tomhle dlouhém dni jsem se už těšil na postel. Ve čtvrtek jsem jeli na Stonehenge, ale to počasí mohlo být lepší. Ve stejný den jsme jeli i do města Bath, kde jsou římské lázně. Ano, měl jsem plavky, ale nakonec to bylo jen muzeum. Výuka ve zdejší škole byla úplně úžasná – sympatičtí učitelé, zábava. Jsem opravdu rád, že jsem se na tento výlet dostal.”
(Petr Hanák, 8.B)