V letošním roce proběhnou volby do školské rady

Volby. (Ilustrativní obrázek)

Vážení rodiče, vážení pedagogové, vážení přátelé školy,

v prosinci letošního roku končí mandát členům školské rady při naší škole.
Jak jistě víte, posláním školské rady je vykonávat funkci samosprávy a veřejné kontroly chodu školy.

Na základě rozhodnutí zřizovatele školy tvoří školskou radu při naší škole 3 členové a jejich mandát trvá tři roky. Ve školské radě se setkávají zástupce zřizovatele, zástupce pedagogického sboru a zástupce rodičovské veřejnosti. Schůzky školské rady se konají pravidelně minimálně dvakrát do roka.

Členové rady se mimo jiné vyjadřují ke školnímu vzdělávacímu programu, schvalují výroční zprávu o činnosti školy, školní řád a klasifikační řád, v součinnosti s ředitelem školy se podílí na vytváření a následné realizování koncepčních záměrů rozvoje školy a v neposlední řadě také komunikují jako zástupci jednotlivých stran s ředitelem školy, se zřizovatelem a dalšími orgány, které ve školství vykonávají státní správu.
Volby do školské rady proběhnou na naší škole v průběhu třídních schůzek dne 11.11.2014. Hlasování probíhá v jednotlivých třídách a je tajné. Na volebním lístku vybírají rodiče z nabídnutých kandidátů vždy pouze jednoho zástupce. Obdobně probíhá také hlasování pedagogů.

Prostřednictvím této zprávy se proto obracíme se na Vás, rodiče našich žáků, kteří byste měli zájem kandidovat na pozici zástupce rodičů ve školské radě, abyste svoji kandidaturu oznámili do 10.10.2014 řediteli školy na e-mail: reditel (zavinac) zshusovabrno.cz.
Dále bych chtěl také vyslovit poděkování stávajícím členům školské rady za jejich práci v průběhu celého volebního období a vyslovit přání, že se školskou radou v novém složení navážeme obdobně úspěšnou spolupráci.

Roman Tlustoš, ředitel školy