Přichází nové příležitosti: získali jsme i grant Oranžové mobilní vzdělávání

iPady se blíží

O efektivitě výuky, kterou podporují nové moderní technologie, se mluví čím dál více. A protože škola, která staví na daltonských principech, nemůže hledět jen do současnosti či pouze stavět na minulých letech, rozhodli jsme se chytit příležitost za pačesy – a výrazně posílit také školní vybavení.

Již od začátku školního roku realizujeme na naší škole projekt Didaktika pro kyberprostor v rámci Výzvy 51, v médiích často označované jako Tablety do škol.

V rámci tohoto projektu získali zájemci z řad učitelů dvě desítky konvertibilních tableto-notebooků Lenovo Yoga 11e a nyní probíhá série školení nejen zaměřených na nový systém Windows 8.1, nejen na nové aplikace ve Windows Store a nové nástroje na vytváření online vzdělávacího obsahu, ale zejména na naši školu přicházejících Aplikací Google pro vzdělávání, které od nového pololetí přinesou velké množství zajímavých příležitostí.

Naši žáci získají konečně své vlastní školní e-mailové adresy napojené na další služby, jako jsou Dokumenty, Tabulky a Prezentace Google, Google Classroom, příležitost tvořit webové stránky třídních a školních projektů, blogy a také vlastní online úložný prostor Disk Google pro ukládání a sdílení svých prací.

Jedna, již nyní přetížená počítačová učebna rozhodně nebude stačit, jistě napadne nejednoho moudrého čtenáře. Nebude jediná.

Již před dvěma lety jsme díky projektu Inovativní škola získali kromě osmi dalších sestav počítačů do zmíněné počítačové učebny více než tři desítky notebooků, z nichž některé využívají žáci v hodinách. Díky novým dotykovým Lenovům budeme mít více notebooků, které budeme moci nosit do hodin.

A ještě jedna věc…

Před čtrnácti dny získala naše škola grant Mobilní oranžové vzdělávání poskytnutý Nadací ČEZ. Cílem tohoto projektu je vytvořit na naší škole mobilní tabletovou učebnu. A v tomto týdnu nám realizaci projektu schválil zřizovatel městská část Brno-střed. Děkujeme!

A na co se díky ČEZu můžete těšit?

Během tohoto pololetí přibydou na Husovku více než dvě desítky tabletů iPad Air v přenosném synchronizačním kufru. A díky nim budou mít učitelé možnost zapojit do výuky některé z více než 80 000 aplikací pro vzdělávání, které se v tuto chvíli nachází na Apple Store. Můžete se těšit na hodiny, kdy necháme mluvit fotografie, kdy sestříháme jednoduchá videa, která na tablety natočíme, na koláže z fotografií i kreslení na tablety, tvoření vlastních e-knih a kopu dalších aktivit.

Jinými slovy, myslím, že se máte na co těšit.

 Lukáš Bajer

Projekt Didaktika pro kyberprostor

Projekt Mobilní oranžové vzdělávání – Realizaci projektu podporuje Nadace ČEZ.

NadaceCEZ_400x300_RGB_svetlePozadi_transparentni

Náhledový obrázek: SeanMacEntee