Husovka v Londýně

Ve dnech 18. – 22.5. se 38 žáků ze 6. – 9.ročníku zúčastnilo studijního zájezdu do Londýna.

Během zájezdu bydleli naši žáci v anglických rodinách, kde také ochutnali typickou britskou domácí kuchyni. Každý den ráno vyrazili s jejich hostitelskými rodinami na „meeting point“, kde si je převzali pedagogové a následoval plánovaný program. Večer si rodiny děti na stejném místě opět vyzvedávaly. Prohlídku Londýna vedla profesionální průvodkyně z CK Školní zájezdy.

Během zájezdu jsme navštívili nejznámější památky Londýna jako Greenwich, Tower of London, Tower Bridge, HMS Belfast, Shakespearovo divadlo Globe, Millennium Bridge, St. Paul´s Cathedral, absolvovali jsme plavbu lodí po Temži.

Druhý den zájezdu jsme vyrazili na celodenní výlet – prohlídka nejstarší prehistorické památky Stonehenge a královského města Windsor.

Třetí den byla opět prohlídka památek – London Eye, Westminster Abbey, Houses of Parliament, Big Ben, Downing Street, Trafalgar Square, Buckingham Palace, Piccadilly Circus. Metrem jsme se přepravili k Madame Tussaud’s, fotbalovému stadionu FC Chelsea a Natural History Museum.

„Na Londýně byly nejlepší asi stavby a všechny ty historické budovy, během výletu jsem nafotila asi 200 fotek a už se těším, až se na ně s rodiči podívám,“ říká o zájezdu Bětka z osmého ročníku.

Dětem se zájezd moc líbil, procvičili si znalosti anglického jazyka, navštívili mnoho zajímavých míst a památek. Vrátili jsme se domů bohatší o mnoho krásných vzpomínek a zážitků.

Bc. Jitka Hanzálková

Prohlédněte si výběr fotek z našeho výletu.