Moje Husovka – úryvky ze slohových prací žáků 5. tříd

Když jsem byla ještě na Rašínce, tak jsem se na Husovku moc těšila. Zúčastnila jsem se Husovské noci a moc se mi líbila. Hráli jsme hry a povídali si, a také byla diskotéka. Když byl konec školního roku, bála jsem se, že se k nám děti ze starších ročníků nebudou chovat hezky. Ale mýlila jsem se. Všichni jsou na nás moc hodní. (Ayla Gahramanova, 5. A)

Dne 1. září jsem vstoupil do budovy školy. Byla veliká. Jsme tady zatím nejmenší, ale za čtyři roky budeme největší a nejstarší. Už se těším. Každý den chci do školy, klidně i v sobotu a neděli. (Dylan Řezníček, 5. A)

Nemám rád změny, bál jsem se toho, že tu budeme nejmladší a všichni se nad nás budou povyšovat. Mé obavy se naštěstí ukázaly jako mylné. Na Husovce se mi líbí, že máme víc referátů a že nám do rozvrhu přidali informatiku. (Adam Pluháček, 5. B)

Když jsem s mojí třídou poprvé vešla do těch velkých a starodávných dveří, málem jsem se rozbrečela úžasem. Tak veliká Rašínka opravdu není! Byli tam i učitelé, nejen paní učitelky! A je tu 5. třída. Lavice po dvou, tabule na fixy, interaktivní tabule, studovna, aula. Prostě nádhera. (Gabča Králová, 5. B)

Tady na Husovce je to prima. Mám tu spoustu kamarádů. Už se těším do šesté třídy. Myslím, že to bude skoro stejné, ale určitě těžší. Ale stejně se budu těšit. (Lucka Kachlířová, 5. B)

Na tuto školu jsem moc těšila, protože mi o ní vyprávěla moje sestra. Třeba to, že v tělocviku budeme skákat do výšky a cvičit na hrazdě. Jsem tu spokojená, čas tady utíká rychle. ( Sára Pilátová, 5. B)

Není to jak minulá škola. Mám tu totiž kamarády, kteří mi pomohou. Mám tuhle školu rád. Mohu si tady klidně i popovídat. (Vítek Žákovský, 5. B)

Husovka je nej, mám ji ráda, hej! Naučila jsem se tu hodně a pomohli mi také učitelé. V naší třídě máme plno obrázků z výtvarky a pracáku. Taky jsme zpívali v aule na Vánoční besídce. (Anička Čechová, 5. A)

Teď už to tady všechno znám. A učitelé tomu dodají tu šťávu, jinak by to nebylo ono. Naše škola je nejlepší na celém světě! (Natka Kobzáková, 5. A)

A nejlepší na tom všem je, že když je teplo, můžeme jít běhat na dvůr. Taky mě baví vystoupení na akademii. (Anička Kristová, 5. A)

Zvládám to tady. Je to super. Našel jsem si nové kamarády. Jsou tady celkem superlidi. (Ondra Zeman, 5. A)