Den zdravého životního stylu

Zdravý životní styl, tak důležité téma pro dnešní mládež.

Na naší škole proběhl ve čtvrtek 15. 3. 2018 projektový den, který se celý týkal zdravého životního stylu. Žáci si mohli vybrat z osmi dopoledních bloků, podle toho, o jaký program měli zájem.

A jaké byly možnosti? Zajistili jsem návštěvu zdravé jídelny Rébia – zde žáci absolvovali krátkou přednášku a dále měli možnost ochutnat zdravou stravu. Několik skupin žáků odjelo postupně do Řečkovic, kde nám provozovatelé otevřeli posilovnu TAK Hellas – opět zde byla připravena přednáška o zdravém posilování a o zdravé stravě při sportu. Žáci si postupně vyzkoušeli různé posilovací stroje.

A jaký program probíhal ve škole? Zde měly studentky z pedagogické fakulty připravené přednášky o pestrosti stravy, o poruchách příjmu potravy. Studenti filozofické fakulty si nachystali šest hodin relaxace a psychohygieny. Tělocvična celý den nabízela různá cvičení. A velmi efektivně byla využita i naše školní cvičná kuchyňka. Žáci zde vařili samá zdravá jídla:  pečenou cizrnu, cizrnové muffiny , mrkvovou polévku ….. .

Naši žáci hodnotili celý projektový den velmi pozitivně. A my učitelé, kteří jsme projektový den připravovali, budeme věřit, že si alespoň něco odnesou i do svého budoucího života.
Zde se můžete podívat na video z této akce.
Hlavní garant projektu Eliška Musilová